Menu

Rostad potatissallad

Rostad ekologisk potatissallad passar utmärkt som tillbehör till sommarens grillkvällar. 

ca 10 portioner

1 kg Magnihill Potatisklyftor med skal förfriterade KRAV (art.nr 33781)
500 g svarta oliver
100 g kapris
300 g Magnihill Haricot verts (art.nr 33718 KRAV, konventionell 318010)
4 st vitlöksklyftor
4 små rödlökar
300 g parmesanost
ruccola
bladpersilja

Dressing:
2 dl olivolja
4 msk citronsaft
4 msk risvinäger
1,5 msk dijonsenap
2 msk honung

Gör så här

Rosta potatisklyftor tillsammans med den pressade vitlöken i ugnen under ca 20 min i 200°C. Låt potatisen svalna. Skiva rödlöken och hacka persiljan. 

Blanda ihop potatisklyftor med ruccola samt oliver. Tillsätt haricot verts, kapris och rödlök.

Rör ihop ingredienserna till dressingen och häll den över potatissalladen. 

Lägg upp på ett stort fat och hyvla parmesanost över. 

Recept: Jeff Wehlin