Menu

Rostad rödbetssallad med grön dillolja & pumpakärnor

Rostad rödbetssallad Magnihill

10 portioner

 1,5 kg Magnihill rödbeta klyftad svensk KRAV (art.nr 33790)
ca 30 g Magnihill vitlök hackad EKO (art.nr 33904) eller 4 vitlöksklyftor finhackade
olja, till formen
ca 50 gram Magnihill dill hackad EKO (art.nr 33903)
2,5 dl raps- eller olivolja
1 knapp dl vit balsamvinäger
salt & peppar
ev honung

0,5 – 1 dl pumpakärnor
basilikablad

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader varmluftsugn.

Ta fram en rymlig värmetålig form, droppa i olja att smörja formen med, häll sedan i de frysta rödbetsklyftorna, tillsammans med den frysta hackade vitlöken.

Baka i ugn, ca 40 minuter eller tills då de fått önskad mjukhet.

Under tiden, mixa dill, olja och vit balsamvinäger med stavmixer till en slät olja. Smaka av med salt och peppar, ev lite honung.

Servera de varma ugnsbakade rödbetorna på ett fat, ringla dilloljan över och strö pumpakärnor uppå.
Dekorera med basilikablad!