Menu

Spenathummus

Magnihills spenathummus är en glädje för smaklökarna. Den passar utmärkt som tillbehör till kött och fisk.

Innehåll

150 g Magnihill kikärter förkokta KRAV (art.nr 33798)
2 st lagerblad
2 st vitlöksklyftor till kokning
200 g Magnihill bladspenat i portion (art.nr 33719 KRAV, 31902 konventionell)
3 tsk tahini
ca 4 msk vatten
2 st vitlöksklyftor, pressade
cayennepeppar efter smak
ca 3 msk citronsaft
1-2 msk sesamfrö till garnering
salt

Gör så här

Tina spenaten. Häll de frysta kikärtorna i kokande vatten med lagerblad och vitlöksklyftor, låt koka i ca 15 min tills kikärterna blir genomkokta. Häll av vattnet.

Häll kikärtor, spenat, tahini, vatten, vitlök och kryddor i matberedare och kör runt för att få en lagom blandning. Smaksätt med citronsaft och salt.

Lägg upp på ett fat och garnera med sesamfrö och kikärtor. Sesamfröna får gärna rostas till i ugnen.

Recept framtaget av kock Jeff Wehlin
Foto: Charlotta Lingwall