Menu

Rabarberlemonad

Innehåll till ca 3 liter

1,5 kg Magnihill rabarber (art.nr 33622 KRAV, art.nr 33206 konventionell)
1 vaniljstång
2 liter vatten
0,5 msk citronsyra
0,5 tsk natriumbensoat
8 dl strösocker
2 dl färskpressad citronjuice

Gör så här

Lägg den frysta rabarbern i en rymlig kastrull tillsammans med urskrapad vaniljstång. Koka upp vattnet och häll över. Rör ner citronsyra och natriumbensoat. Låt stå övertäckt i kylskåp i ca 2 dygn. Rör om då och då.

Sila vätskan separat, rör ner strösocker och citronjuice. Låt stå tills sockret lösts upp och rör sedan om. 

Häll upp lemonaden på väl rengjorda flaskor. Späd med vatten och is vid servering.

Recept i samarbete med Louise Bondebjer.