Innehåll
6 dl Magnihill svenska gröna ärter (2,5 kg art.nr 33711 KRAV, 350 g art.nr 577329 KRAV, 2,5 kg art.nr 31102, 750 g art.nr 570029)
2 dl solroskärnor, rostade
2 vitlöksklyftor, pressade
1 citron, finrivet skal
10 basilikablad
1 dl rapsolja med neutral smak
salt & peppar
Gör så här
Häll kokande vatten över de frysta ärterna. Låt sjuda i någon minut. Mixa de gröna ärterna i en matberedare tillsammans med solroskärnor, vitlök, citronskal och basilikablad- häll i oljan och smaksätt med salt och peppar. Smaka av!
Dekorera med några basilikablad.
Servera ärtpeston som snacks eller som tillbehör / kall sås till all slags kött, fisk eller vegetariska rätter.
Recept i samarbete med Louise Bondebjer.
Ærtepesto
1 portion:
250 g økologiske ærter
2 spsk. Rapsolie
50 g ristede solsikkekerner
25 g revet parmesanost
Kog vand op og hæld det over de frosne ærter og lad dem stå i et par minutter inden vandet hældes fra. Læg ærterne i en blender og tilsæt de ristede solsikkekerner. Blend i 30-40 sekunder til en grov pestolignende masse. Tilsæt dernæst den revne parmesanost og rør godt.
Server ærtepestoen som en snack eller som tilbehør / kold sauce til al slags kød, fisk eller vegetarretter.