Innehåll till 10 portioner:
1200 g Magnihill blomkålspuré KRAV
200 g Magnihill lökpuré KRAV
1,5 msk Magnihill vitlök, hackad EKO
1 st. chili röd, fintärnad – utan kärnor
3 msk ingefära färsk, skalad & tärnad
5 msk solrosolja
0,7 l kokosmjölk
0,6 l grönsaksbuljong
3 msk citronsaft
1,5 tsk citronskal, rivet
2 msk solrosfrön, hackade, rostade
1,5 tsk strösocker
2 st. salladslök eller Magnihill gräslök hackad EKO
100 g blomkålskrisp
salt. mal. svartpeppar, riv. muskotnöt
Fräs ingefäran och vitlöken i solrosoljan utan att den tar färg. Tillsätt blomkåls- och lökpurén och fyll på med kokosmjölken och grönsaksbuljongen.
Smaksätt med salt, malen svartpeppar, rivet muskotnöt, socker, citronsaft och rivet citronskal.
Låt koka upp och småkoka en stund. Mixa sedan soppan med stavmixer och fullända smaken om så behövs. Rosta söndersmulad blomkål i en panna till gyllenbrun färg.
Skär den tvättade salladslöken till fina ringar.
Servera blomkålskrispen och salladslöken eller Magnihill hackad gräslök till soppan.
Strö överst rostade, hackade solrosfrön.
Receptet är framtaget i stolt samarbete med Kurt Weid. Som grundare av det moderna kocklandslaget och med en karriär som domare i internationella matlagningstävlingar är Kurt Weid smått legendarisk inom svensk gastronomi. Kurt är också grundare till tävlingen SkolmatsGastro ”en tävling han startade för att höja statusen för landets fantastiska skolkockar”.