Morotssoppa med vitlök & persiljeolja

Torbjörn Lagmark morotssoppa i samarbete med MagnihilGod och smakrik morotssoppa som Torbjörn Lagmark tagit fram i samarbete med Magnihill.

Innehåll till ca 10 portioner:
1250 g Magnihill morotsmix klyftad (art.ner: 33733 KRAV)
200 g Magnihill tärnad lök gul (art.nr: 33723 KRAV)
200 g Magnihll tärnad purjolök (art.nr: 33713 KRAV)
125 g smör
ca 5 cm fint riven färsk ingefära
5 krm gurkmeja
2 tsk paprika pulver
2,5 liter grönsaksbuljong
havssalt och peppar

Smält smöret och tillsätt gurkmeja, ingefära, paprikapulver, lök och purjolök. Fräs under omrörning i några minuter.
Tillsätt morötter och buljong, koka på medelvärme i ca 20 minuter under lock.
Mixa soppan till en slät soppa med hjälp av stavmixer. Servera med persilje- & vitlöksolja.

Persilje- & vitlöksolja

0,5 dl olivolja
75 g Magnihill persilja hackad (art.nr: 33901 EKO)
4 st Magnihill vitlöksklyftor (art.nr: 32309)
½ citron, juicen från
1 krm salt

Tina persiljan genom att hälla kokande vatten över, sila bort vattnet.
Mixa den hackade persiljan med 0,5 dl olivolja. Blanda till en grov grön olja och smaka av med salt, peppar och ev. citronsaft.

Recept och bild från boken Maten, vinet, vännerna av Torbjörn Lagmark.
Publicerat med tillstånd av Torbjörn Lagmark.