Menu

Pumpa- & morotssoppa

Recept på god och färgglad pumpa- & morotssoppa gjord på Magnihills tärnade pumpa och morötter. Perfekt till Halloween!
Ingredienser till 10-12 portioner

1000 g Magnihill pumpa tärnad KRAV (33797)
1000 g Magnihill morot tärnad KRAV (33704)
4-6 tsk Magnihill vitlök hackad EKO (33904)
300 g ekologisk rödlök
6 msk färskriven ingefära
6 tsk mald spiskummin
Lite riven muskotnöt
3 liter grönsaksbuljong
2 lime
4 tsk havssalt
Nymald peppar

Dekoration

200 g pumpakärnor (rostade och lättsaltade)
Magnihill purjolök tärnad KRAV (33716)
Ev. lite vispgrädde på toppen

Gör så här

Tillagning i ugn: Sätt ugnen på 200°C. Pensla en braspanna med olivolja. Lägg lök i ena sidan av braspannan och blanda den med spiskummin. Lägg pumpa och morötter i den andra sidan och lägg hackad vitlök ovanpå. Sätt braspannan i ugnen i ca 30 minuter. Rör efterhand, så pumpa och morötter inte blir brända. Häll sedan de ugnstekta grönsakerna i en gryta och tillsätt ingefära samt riven muskotnöt.

Tillagning i gryta: Fräs den frysta löken, vitlök och rödlök i lite olivolja tillsammans med spiskummin. Häll sedan i den frysta pumpan och morötterna. Tillsätt ingefära samt riven muskotnöt. Sätt spisen på låg värme och häll på grönsaksbuljong . Värm upp soppan och låt den koka i ca 20 min. Låt svalna lite. Mixa soppan direkt i grytan med en stavmixer. Smaka av med limesaft och tillsätt eventuellt mer spiskummin, salt och peppar.

Rosta pumpakärnorna med havssalt på en het och torr stekpanna tills de hoppar. Häll soppan i tallrik, dekorera med vispgrädde, purjolök och rostade pumpakärnor.

Smaklig spis!