Menu

Rostad palsternackssoppa med fräst äpple samt ädelost

Palsternackssoppa Magnihill palsternacka EKO ekologiskt

Innehåll 10 portioner

 1,5 kg Magnihill palsternacka tärnad svensk KRAV (art.nr 33789)
200 g Magnihill lök gul tärnad (art.nr 33723 KRAV, 32303 konventionell)
4 msk olja
2 grönsaksbuljongtärningar
1,5 liter vatten
3 dl grädde av valfri sort
2-3 dl vitt vin
salt & peppar
2 msk olja
3-4 äpplen, syrliga i skivor
250 gram smulad ädelost

Gör så här

Hetta upp en stor kastrull och häll i olja, lägg i fryst lök och fryst palsternacka. Låt steka ihop i 10 minuter utan att ta färg. Smula ner buljongtärningarna, tillsätt vatten och låt koka mjukt i ca 25 minuter.
Häll lite av spadet i en kanna, mixa återstoden slät, tillsätt vattnet för lösare konsistens.

Tillsätt grädde och vin & låt soppan få ett uppkok, smaka av med salt och peppar.

Fräst äpple: Hetta upp en stekpanna, häll i olja och stek äppelskivorna varsamt tills de mjuknat.
Servera soppan i skålar, toppa med äppelklyftor och smulad ädelost.

Recept i samarbete med Louise Bondebjer.