10 portioner
Rostade rotfrukter
ca 1600 g Magnihill rustika svenska rotfrukter KRAV (art.nr 33735)
olivolja
flingsalt
Gröna ärtbiffar
1500 g Magnihill ärter svenska (art.nr 33711 KRAV, 577329 KRAV, 31102 konventionella,
31101 konventionella)
ca 300 g Magnihill lök tärnad (art.nr 33723 KRAV, 32303 konventionell)
ca 15 g Magnihill vitlök hackad EKO (art.nr 33902)
1,5 dl maizena
2,5-3 tsk salt
svartpeppar
olivolja
ca 1 kruka färsk basilika
Örtolja
3 dl olivolja
ca 1 kruka färsk basilika
ca 10 g Magnihill vitlök hackad EKO (art.nr 33902)
1 citron, saft och finrivet skal
salt & peppar
färsk timjan till topping
65 gram färsk ruccola till topping
Gör så här
Rostade rotfrukter: Sätt ugnen på 225°C varmluftsugn. Lägg de frysta rotfrukterna på en rymlig plåt, ringla olivolja och strö flingsalt över. Rosta i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter eller tills de har genomvarma.
Ärtbiffar: Mixa ärtorna i en matberedare tillsammans med färsk, grovhackad basilika, tärnad lök och vitlök. Mixa till puré och lägg i rymlig skål. Blanda ihop ärtröran tillsammans med maizena, salt och svartpeppar till en jämn röra. Forma till biffar i önskad storlek och stek i olja tills de fått fint med färg på båda sidorna.
Örtolja: Mixa ihop olivolja, grovhackad basilika och vitlök i en matberedare.
Smaka av med, citronsaft/skal, salt och peppar.
Servering
Vänd om de varma rotfrukterna tillsammans med ruccola och lägg på tallrik tillsammans med de gröna ärtbiffarna. Ringla örtolja över och dekorera med färsk timjan.
Recept framtaget i samarbete med Louise Bondebjer