Innehåll 10 portioner:
1000 g Magnihill gulbeta klyftad KRAV (art.nr. 33787)
500 g Magnihill paprika röd strimlad KRAV (art.nr. 33712)
250 g Magnihill palsternacka tärnad KRAV (art.nr. 33789)
4 msk Magnihill persilja hackad EKO (33901)
8 dl kokosmjölk
2 dl grönsaksbuljong gjord på fond
5 msk currypulver
7 cl lime juice
3 msk ljus maizenaredning
40 g blå vallmofrö
salt
peppar, malen
rapsolja till stekning
Fräs de tinade och avrunna gulbetorna i rapsolja, utan att de får färg. Tillsätt currypulver och låt fräsa med en stund. Tillsätt kokosmjölk och buljongen.
Koka upp och låt puttra tills betorna känns nästan klara.
Blanda sedan i den strimlade paprikan och limejuice. Smaka av med salt.
Red av grönsakerna med maizenaredning till önskad konsistens. Fräs palsternackstärningar på bleck i ugn i rapsolja.
Salta och peppra, tillsätt persilja och vallmofrön. Häll palsternackorna över gulbetorna som topping.
Serveras med exempelvis nykokt basmatiris.
Recept framtaget i samarbete med Kurt Weid.