Menu

Bulgursallad med Ratatouille

Innehåll ca. 10 portioner:
700 g Magnihill Ratatouille KRAV (art.nr. 33734)
250 g kokta ekologiska röda linser
3 dl bulgur
1 dl olivolja
1,5 dl äppelcidervinäger
300 g herrgårdsost skuren till stavar
3 msk rostade pinjenötter eller solroskärnor
2 msk Magnihill örter hackade EKO (art.nr. 33901, 33902, 33903)
salt
svartpeppar, grovmalen
limeskal, rivet

Tina ratatouille och låt linser samt ratatouille rinna av på sikt eller durkslag. Fräs sedan ratatouillen i olivolja på bleck i ugn. Koka bulgur i ugn, enligt anvisningen på förpackningen, i saltat vatten. 

Blanda grönsakerna med bulguren och smaksätt med med äppelcidervinäger, olivolja, hackade örter, salt och grovmalen svartpeppar. 

Skär herrgårdsosten i passande stavar. Blanda honung och balsamvinägern och låt koka till sirapkonsistens. Tillsätt rivet limeskal. Låt svalna.

Lägg upp den ljumma bulgursalladen på bleck. Strö oststavarna på salladen. Ringla över sirap och strö över pinjenötter eller solroskärnor. 

Recept framtaget i samarbete med Kurt Weid.