Menu

Majspanerad fisk med wokgrönsaker samt potatis- & blomkålspuré

10 portioner

Majspanerad fisk
1,5 kg fiskfilé, fast, skinn- & benfri
2 st ägg
2 dl ströbröd
2 dl cornflakes
2 krm chiliflakes
smör till stekning
citron, saften av
salt & svartpeppar

Potatis- & blomkålspuré
1 kg Potatis tärnad extra blancherad KRAV (art.nr 33780)
0,7 kg Blomkålspuré KRAV (art.nr 33646)
120 g standard mjölk
50 g smör, brynt
salt & vitpeppar
riven muskot

Wokgrönsaker
0,5 kg Wokgrönsaker svenska KRAV (art.nr 33745, 716029)
40 g Gräslök hackad EKO (art.nr 33902)
spiskummin
olivolja
salt & svartpeppar

Gör så här

Majspanerad fisk: Vispa upp äggen. Krossa cornflakes och blanda det med ströbröd och chiliflakes. Krydda med salt och svartpeppar. Vänd filéerna i det uppvispade ägget och sedan i krossade cornflakes. Stek filéerna gyllenbruna i smör. Pressa lite citronsaft över de nystekta filéerna.

Potatis- & blomkålspuré: Tina blomkålspurén. Mjölk kokas upp först, tillsätt därefter fryst potatis efterhand. Tillsätt blomkålspurén och brynt smör. Blanda allt med elvisp. Smaka av med salt, malen vitpeppar och riven muskot. För att förkorta koktiden, tina potatisen i förhand.

Wokgrönsaker: Fräs grönsakerna i olivolja, utan att grönsakerna tar färg. Fräs tills de är klara och genomvarma. Smaka av med salt, spiskummin och svartpeppar. Tillsätt den hackade gräslöken.

Servering

Servera rätten tillsammans med grön ärtcreme, se recept här.

Recept framtaget i samarbete med Kurt Weid, foto: Charlotta Lingwall