10 portioner
Palsternackspytt
1 liter Magnihill palsternacka KRAV (art.nr 33789)
1 liter Magnihill kålrot KRAV (art.nr 33741)
1 liter Magnihill rotselleri KRAV (art.nr 33709)
2 dl Magnihill lök hackad KRAV (art.nr 33721)
2 dl Magnihill persilja hackad EKO (art.nr 33901)
4 msk rapsolja med neutral smak
salt & svartpeppar
Ugnsbakade kvisttomater
600 g körsbärstomater på kvist
3 msk rapsolja
3 msk balsamvinäger
salt & peppar
Senapskräm
5 dl crème fraiche
3 msk dijonsenap
Magnihill vitlök hackad EKO (art.nr 33901)
salt & svartpeppar
Grillad Salsiccia
10-20 färska Salsicciakorvar (beroende på storlek)
Gör så här
Palsternackspytt: Hetta upp rapsolja i en rymlig gryta och fräs fryst gul lök, fryst palsternacka, fryst kålrot och fryst rotselleri på medelvärme tills de mjuknat och blivit varma, mjuka och fått lite stekyta. Vänd ner finhackad persilja. Smaka av med salt och svartpeppar.
Ugnsbakade kvisttomater: Sätt ugnen på 200°C. Lägg körsbärstomater i en ugnssäker smord form och nagga dem med gaffel. Ringla över rapsolja, balsamvinäger, salt och peppar. Baka i ugnen ca 15-20 minuter, tills tomaterna mjuknat.
Senapskräm: Rör ihop crème fraiche med dijonsenap, vitlök, salt och svartpeppar.
Grillad Salsiccia: Grilla korvarna först över direkt värme och sedan över indirekt värme tills de är genomgrillade. Går även utmärkt att steka på stekpannan tills de blivit genomvarma.
Servering
Lägg palsternackspytten på varma tallrikar tillsammans med tomater på kvist, en klick senapskräm och nygrillad Salsiccia.
Recept i samarbete med Louise Bondebjer, foto: Charlotta Lingwall