Ugnsrosta Magnihills svenska ekologiska rotfrukter (innehåller grovt snittad blancherad gul & orange morot, palsternacka och rödbeta) och servera marinerad ingefärskyckling och ärtpesto gjord på våra gröna ärter som tillbehör. Tillsätt med fördel våra ekologiska potatisklyftor med skal om så önskas.
Denna rätt är enkel och lätt, våra rotfrukter tillagas direkt från frysen och du slipper skala och hacka. Spara tid och minska matsvinnet, ta bara ut den mängd du behöver och lägg tillbaka resten i frysen.
Recept i samarbete med matkreatör Louise Bondebjer.
Innehåll 10 portioner
ca 1,5 kg Magnihill ekologiska svenska Rotfrukter KRAV (500 g art.nr 685116 eller 2,5 kg påse art.nr 33735)
ca ½ dl rapsolja, neutral smak
½ tsk salt
4 msk Magnihill ekologisk hackad gräslök (art.nr 33902)
ca 400 gram färska grönkålsblad
ca 1,5 kg kycklingfiléer
5 msk färsk ingefära, finriven
1 ½ citron, zest + saft
5 msk farinsocker
1 ½ dl japansk soja
6 dl Magnihill svenska gröna ärter (2,5 kg art.nr 33711 KRAV, 350 g art.nr 577329 KRAV, 2,5 kg art.nr 31102, 750 g art.nr 570029)
2 dl solroskärnor, rostade
2 vitlöksklyftor, pressade
1 citron, finrivet skal
10 basilikablad
1 dl rapsolja med neutral smak
salt & peppar
Dekoration: Magnihill ekologisk hackad gräslök (art.nr 33902)
Gör så här
Ugnsrostade rotfrukter: Sätt ugnen på 220°C varmluftsugn. Bred ut de frysta rotfrukterna på en ugnsplåt och ringla olja och salt över. Rosta i ugnen i ca 40 min tills de fått fin färg, låt svalna något och sväng sedan runt med Magnihills finhackade gräslök och repad grönkål.
Marinerad kyckling: Blanda marinaden i en rymlig skål – bland färsk ingefära, citronzest/saft, farinsocker och soja. Vänd ner kycklingfiléerna och låt marineras en stund eller över natten. Genomstek sedan i upphettad panna, eller på grillen på båda sidorna.
Pesto på gröna ärter: Häll kokande vatten över de frysta ärterna. Låt sjuda i någon minut. Mixa de gröna ärterna i en matberedare tillsammans med solroskärnor, vitlök, citronskal och basilikablad- häll i oljan och smaksätt med salt och peppar. Smaka av!
Dekorera med Magnihills ekologiska hackade gräslök.
Servera de rostade rotfrukterna ljumma tillsammans med de skurna kycklingfiléerna och en klick grönärtspesto därtill.


