Menu

Rotfruktsgratäng med smak av vitlök & getost

Wokgrönsaker rotfruktsgratäng Magnihill Louise Bondebjer
Innehåll 10 portioner

1,7 kg Magnihill 33745 Wokgrönsaker svenska KRAV
ca 30 g Magnihill 33904 Vitlök hackad EKO (eller 6 st vitlöksklyftor)
250 gram getost
ca 9 dl grädde av valfri sort
3 msk olja med neutral smak
några kvistar färsk timjan
salt & peppar

Gör så här

Sätt ugnen på 200°C. Smörj en form, ca 20 x 30 cm.
Hetta upp en rymlig stekpanna med olja och fryst hackad vitlök, fräs de frysta wokgrönsakerna i ca 10 minuter utan att de får färg. Salta och peppra, smaka av.

Lägg i formen och klicka ut getosten som brutits i bitar. Häll över grädden, toppa med kvistar av färsk timjan.

Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter, eller tills gratängen är genomgräddad och fått fin färg.

Recept i samarbete med matkreatör Louise Bondebjer