Menu

Spring tacos

Att bjuda på tacos är en självklar succé! Gör en klimatsmart variant med vegofärs och byt ut avokadon i guacamolen till svenska gröna ärter.

Låt alla fylla sin taco med sina favoriter. Grönsakerna går utmärkt att lägga upp var för sig i en buffé tillsammans med flera av våra andra grönsaker. 

10 portioner

500 gram Magnihill gröna ärter (art.nr 33711 KRAV, 577329 KRAV,
                                                     31101 små konventionell,
                                                     31102 konventionell)

10-20 mindre tortillabröd

200-300 gram mindre salladsblad

800 gram Magnihill blomkål (art.nr 33715 KRAV, 32001 konventionell)

Picklad blomkål

1,5 dl ättika (12%)

1,5 dl strösocker

ca 4 dl vatten

Vitlökscrèmefraiche

6 dl crèmefraiche

20 gram Magnihill vitlök hackad (art.nr 33904 EKO)

salt & peppar

Ärtguacamole

360 g Magnihill gröna ärter (art.nr 33711 KRAV, 577329 KRAV,
                                               31101 små konventionell,
                                               31102 konventionell)
Magnihill vitlök hackad (art.nr 33904 EKO) efter smak

4 st ekologiska lime, saften ur

2 msk vatten

3 msk olivolja

1 nypa chiliflakes

2 krm cayennepeppar

1 tsk spiskummin

salt efter egen smak

1000 gram vegofärs

4 msk olja

Tacokrydda

1 msk lökpulver

1 msk vitlökspulver

1 msk chilipulver

1,5 msk malen spiskummin

1 msk paprikapulver

1 tsk torkad oregano

500 gram Magnihill morot tärnad (art.nr 33704 KRAV, 

                                                         31001 konventionell) 

4 msk olja

ca 350 gram riven lagrad ost

färsk koriander

svartpeppar

Gör så här

Lägg 500 g ärter i en skål. Doppa de gröna frysta ärtorna i hett vatten, lägg sedan i kallt vatten en stund innan de ska serveras.

Picklad blomkål: Koka ihop ättika, strösocker och vatten i en kastrull, rör om tills sockret löst sig. Ta kastrullen åt sidan och lägg ner den frysta blomkålen. Låt ligga i lagen en stund. 

Vitlökscrèmefraiche: Ta fram en skål och blanda crèmefraiche tillsammans med vitlök, salt och peppar.

Ärtguacamole: Lägg ärterna i en skål. Koka upp vatten i vattenkokare och häll över ärterna. Låt ärterna ligga i skålen en liten stund.

Ta bort vattnet och mixa ärtorna till en slät puré med stavmixer. Tillsätt den hackade vitlöken, limejuice, vatten, olivolja och alla kryddor.

Blanda tacokryddorna i en skål. Hetta upp en rymlig stekpanna med olja och lägg ner den frysta vegofärsen, häll på kryddblandningen och låt steka ihop ca 15 minuter. 

Stek de frysta morotstärningarna med lite olja i en stekpanna i några minuter tills de är genomvarma. Smaka av med salt & peppar. 

Vid servering: Servera tortillabröd med salladsblad, kryddig vegofärs, vitlökscrèmefraiche, ärtguacamole, morotstärningar, ärtor och riven ost.

Tips! Prova även några av våra andra grönsaker som tillbehör till Tacobuffén

Majs (art.nr 33714 KRAV, 314011 konventionell)

Stek upp frysta majskorn i en stekpanna. Stek i några minuter tills de är genomstekta och smaka av med salt.

Sojabönor kärnor (33799 EKO, 31805 konventionell)

Häll ner de frysta sojabönorna i kokande lättsaltat vatten och låt sjuda i några minuter. 

Paprika röd tärnad (33707 KRAV)

Lök gul tärnad (33723 KRAV, 32303 konventionell)