Menu

Vegetarisk Falafelbowl

vegetarisk falafelbowl falafel eko ekologisk Magnihill
Det här receptet är vegetariskt, smakrikt och lättlagat! Gör en vegetarisk falafelbowl med svenska ekologiska rotfrukter, rödbetscreme och örtyoghurt. Magnihills falafel är vegansk, ekologisk och produceras i Sverige – perfekt att ta ut ur frysen när maten behöver bli klar snabbt. Falafeln fungerar utmärkt att tillaga i ugn, fritös eller stekpanna.
Innehåll

Magnihill Falafel EKO (art.nr 33746) 
Magnihill Rotfrukter rustika svenska KRAV (art.nr 33735, 685116)
Magnihill Rödbetsklyftor svenska KRAV (art.nr 33790)
1 förpackning vita bönor
100 g chevre 
0,5 dl crème fraiche
1 dl matlagnings yoghurt 
1 dl Magnihill persilja hackad EKO (art.nr 33901)
0,5 vitlöksklyfta
1-2 msk olivolja.
Grönsaker efter smak

Gör så här
  1. Värm ugnen till 200 grader varmluft.
  2. Klä en plåt med bakplåtspapper och lägg på så många färdiga frysta falaflar du önskar på ena sidan. I mitten av plåten häller du på frysta rotfrukter och på den sista sidan lägger du 6-8 frysta rödbetsklyftor. Häll olivolja på rotfrukterna i mitten och krydda med salt och peppar. 
  3. Låt gå i ugnen i 10 minuter så att rödbetorna tinar. Ta ut plåten och ta av rödbetorna. Sprid ut de övriga rotfrukterna på resten av plåten och ställ tillbaka i ugnen minst 10 minuter till. 
  4. Häll av spadet från de vita bönorna. Tillsätt dessa, rödbetorna och chevre till en mixer. Mixa slätt. Om du får en för tjock konsistens kan du tillsätta creme fraiches. 
  5. Häll upp rödbets krämen i en skål och skölj ur mixern. 
  6. Mixa nu matlagningsyoghurt, persilja och vitlök slätt. Tillsätt först 1 msk olivolja och känn efter om du tycker om konsistensen. Vill du ha den lösare kan du tillsätta 1 msk till. 
  7. Skär upp grönsaker efter smak och lägg i en skål. Ta ut plåten från ugnen och toppa grönsakerna med falafel och rotfrukter. Tillsätt en stor klick rödbetscremé och ringla persiljeyoghurten över.

Recept & foto i samarbete med Josefins middagar | Instagram: @josmiddag