Det här receptet är vegetariskt, smakrikt och lättlagat! Gör en vegetarisk falafelbowl med svenska ekologiska rotfrukter, rödbetscreme och örtyoghurt. Magnihills falafel är vegansk, ekologisk och produceras i Sverige – perfekt att ta ut ur frysen när maten behöver bli klar snabbt. Falafeln fungerar utmärkt att tillaga i ugn, fritös eller stekpanna.
Innehåll
Magnihill Falafel EKO (art.nr 33746)
Magnihill Rotfrukter rustika svenska KRAV (art.nr 33735, 685116)
Magnihill Rödbetsklyftor svenska KRAV (art.nr 33790)
1 förpackning vita bönor
100 g chevre
0,5 dl crème fraiche
1 dl matlagnings yoghurt
1 dl Magnihill persilja hackad EKO (art.nr 33901)
0,5 vitlöksklyfta
1-2 msk olivolja.
Grönsaker efter smak
Gör så här
- Värm ugnen till 200 grader varmluft.
- Klä en plåt med bakplåtspapper och lägg på så många färdiga frysta falaflar du önskar på ena sidan. I mitten av plåten häller du på frysta rotfrukter och på den sista sidan lägger du 6-8 frysta rödbetsklyftor. Häll olivolja på rotfrukterna i mitten och krydda med salt och peppar.
- Låt gå i ugnen i 10 minuter så att rödbetorna tinar. Ta ut plåten och ta av rödbetorna. Sprid ut de övriga rotfrukterna på resten av plåten och ställ tillbaka i ugnen minst 10 minuter till.
- Häll av spadet från de vita bönorna. Tillsätt dessa, rödbetorna och chevre till en mixer. Mixa slätt. Om du får en för tjock konsistens kan du tillsätta creme fraiches.
- Häll upp rödbets krämen i en skål och skölj ur mixern.
- Mixa nu matlagningsyoghurt, persilja och vitlök slätt. Tillsätt först 1 msk olivolja och känn efter om du tycker om konsistensen. Vill du ha den lösare kan du tillsätta 1 msk till.
- Skär upp grönsaker efter smak och lägg i en skål. Ta ut plåten från ugnen och toppa grönsakerna med falafel och rotfrukter. Tillsätt en stor klick rödbetscremé och ringla persiljeyoghurten över.
Recept & foto i samarbete med Josefins middagar | Instagram: @josmiddag