Menu

Vegetarisk pytt i panna toppad med rödbetor samt persiljemajonäs

10 portioner

1,5-2 kg Magnihill pyttrotfrukter svenska KRAV (art.nr 33747)
5 msk olja med neutral smak
ca 20 g Magnihill vitlök hackad EKO (art.nr 33904) eller 4 vitlöksklyftor, finhackade
25 g smör
400 g Magnihill rödbeta tärnad svensk KRAV (art.nr 33803) – Nyhet! Lanseras februari 2024.
3 msk honung
Salt&peppar

Persiljemajonnäs
5 ägg
2,5 tsk dijonsenap
2,5 msk vitvinsvinäger
6 dl olja med neutral smak
1 dl persilja, grovhackad
salt & peppar

Gör så här

Hetta upp en rymlig stekpanna med olja och fryst hackad vitlök. Vänd sedan ner de frysta pyttrotfrukterna och stek i ca 15 minuter tills de blivit genomstekta, smaka av med salt och peppar. 

Ta fram en mindre stekpanna och hetta upp med smör, tillsätt rödbetstärningarna och låt fräsa ihop i minst 5 minuter, ringla honung över och smaka av med salt och peppar.

 Under tiden grönsakerna värms på spisen, vispa ihop persiljemajonnäsen: Blanda rumstempererade äggulor, dijonsenap och vitvinsvinäger.

Tillsätt olja droppvis under konstant vispning med elvisp tills krämig och fast konsistens.
Vänd ner persiljan och smaka av med salt och peppar.

Servera den varma rotfruktspytten med smörfrästa rödbetstärningar och toppa med färsk persilja.
Servera med persiljemajonnäsen.

Recept framtaget av Louise Bondebjer