Receptet på denna smakrika och enkla Vegoburgare / Kikärtsburgare är speciellt framtaget för Storkök / Storhushåll. Det ska vara enkelt och smidigt att laga god och näringsrik mat. Med våra produkter slipper du att skala och hacka – ta bara ut exakt den mängd du behöver från frysen. Du minskar både matsvinn och får mer tid över till annat! Smaklig spis!
Innehåll 10 portioner:
900 g Magnihill Kikärter förkokta EKO / KRAV (art.nr: 33798)
700 g kokt matkorn
5 msk Magnihill Persilja hackad EKO (art.nr: 33901)
4 msk koncentrerad grönsaksfond
3 msk Magnihill Vitlök hackad EKO (art.nr: 33904)
2,5 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar, grovmalen
0,5 tsk chilipulver
ca 5 st ekologiska ägg
125 g ströbröd
500 g ekologisk prästost, riven
1 tsk spiskummin, krossad
Koka matkornen i vatten på ugnsbleck, smaksätt med grönsaksfonden och salt i 13 minuter. Häll av och låt svalna.
Mixa tinade kikärter med vitllök, chilipulver, salt, peppar och ägg i snabbhacken/mixer till slät puré. Mängden ägg kan variera p.g.a. äggens storlek. Smeten ska ha en potatisbulle-konsistens.
Blanda kikärtsröran med matkorn, ströbröd, riven ost, spiskummin och hackad persilja. Forma burgare av smeten. Bryn i en panna eller på ett stekbord. Lägg därefter kikärtsburgarna på ugnsbleck och låt steka färdigt i ugn.
Servera vegoburgaren med klassiska tillbehör eller t.ex. med en tomatbaserad grönsaksröra – exempelvis Magnihills ekologiska Ratatouille KRAV (art.nr: 33734).
Receptet är framtaget i samarbete med Kurt Weid.