Menu

Wokgrönsaker med äggnudlar, rostade cashewnötter & sojamajonäs

Innehåll 10 portioner

ca 1,2 kg Magnihill wokgrönsaker svenska KRAV (art.nr 33745 eller 716029)
3 msk rapsolja med neutral smak
30 g Magnihill vitlök* hackad (33904 EKO) eller 4 vitlöksklyftor, finhackade
4 msk finriven färsk ingefära
salt & peppar

Äggnudlar, enligt anvisningar på förpackningen

2 dl cashewnötter
4-5 dl majonnäs
3 msk japansk soya
Koriander, färsk till dekoration

Gör så här

Ta fram en stor kastrull och koka upp vatten till äggnudlarna, följ anvisningarna!

Hetta upp rapsolja i en wokpanna eller stekpanna. Tillsätt den frysta hackade vitlöken och därefter de frysta wokgrönsakerna. 
Efter en stund, blanda ner färsk ingefära efter tycke och smak.
Smaka av med salt och peppar.

Rosta cashewnötterna i het, torra panna i några minuter, grovhacka och lägg i en skål. Blanda ihop majonnäs och soja i en skål.

När wokgrönsakerna wokat klart, tillsätt de avrunna äggnudlarna och blanda runt i wokpannan.

Servera woken i skålar tillsammans med cashewnötter och toppad med
färsk koriander.

Recept framtaget i samarbete med Louise Bondebjer.