Menu
Nyheter

Om barnmat & nyttigt snacks

Peas. Yummy!
Ibland kan det vara svårt att veta vad små barn tycker om. Variera maten så mycket som möjligt och testa olika maträtter. Kom ihåg att små barn helst inte ska äta för salt mat men undvik inte kryddor för det. Det går bra att smaksätta med t.ex. milda örtkryddor, kallpressad olja och citrusfrukt.

Utgå ifrån rena råvaror som fisk och kött, ordentligt med grönsaker och rotfrukter samt lagom mycket fett i form av grädde och ost.

Djupfrysta grönsaker är att föredra då de bevarat vitaminerna och mineralerna. De fryses i samma stund som de är mogna och färdiga. Frysta grönsaker har en lång hållbarhet, det är lätt att plocka ut en liten mängd ur frysen för att sedan lägga tillbaka det som inte används i frysen igen.

Tips på nyttigt snacks! Ta ut lite ärtor och majs från frysen. Låt tina och servera sedan som snacks till barnet. Det är uppskattat av barnet att sitta och plocka själv. Ärtor och majs är t.ex. bättre för barnet än russin som innehåller mycket socker.

Foto: Charlotta Lingwall