Menu
Nyheter

Uppdaterad information om frysta jordgubbar

Danska myndigheter har pekat ut frysta jordgubbar från Marocko och Egypten som sannolik smittkälla till utbrottet av hepatit A. Livsmedelsverket avgränsar därför rådet om att koka köpta frysta jordgubbar till att endast gälla frysta jordgubbar från Marocko och Egypten.

Utbrottet av hepatit A har pågått i flera nordiska länder sedan oktober 2012. Sverige har inte haft några nya fall av hepatit A kopplat till utbrottet sedan början av april, men i Danmark pågår fortfarande utbrottet med nya fall.

För mer information se Livsmedelsverket och SMI:s pressmeddelande:

Pressmeddelande från Livsmedelsverket
Pressmeddelande från Smittskyddsinstitutet

Magnihills jordgubbar till konsument kommer från Polen / Serbien. Våra jordgubbar i större förpackningar ägnat för storhushåll kommer från Kina / Polen.