Menu
Nyheter

Angående Lydestadsbäcken

Under lördagen den 27 juli har det påträffats död fisk på grund av syrebrist nedströms i en bäck som rinner intill Magnihill. Vi har under söndagen testat vår anläggnings processvattensystem för att förvissa oss om att det går att starta produktionen igen på måndagen den 29 juli på ett säkert sätt. Inga läckor kunde konstateras vid denna test.

I måndags var Helsingborgs Miljöförvaltning på en första inspektion på Magnihill och ytterligare en inspektion av både Helsingborgs Miljöförvaltning och Länsstyrelsen företogs under torsdagen. Ännu finns inga svar på vad som har orsakat syrebristen i bäcken men Magnihill fortsätter tillsammans med myndigheterna att utreda om något kan härstamma från anläggningen eller om syrebristen har andra orsaker.

Noteras bör att det är extremt låga vattenflöden i bäcken och att det är en mycket känslig period med både höga temperaturer och låga flöden som kan ge syrefattigt vattten.

Wiveca P. Almgren

den 2 augusti 2013