Vi är inne i påskveckan och våren närmar sig, planeringen av sådden är i full gång!
Vi på Magnihill önskar er en riktigt skön påsk och hoppas att Ni får njuta av god mat som förhoppningsvis också består av en hel del grönsaker, bär och frukter.
Vi tipsar om vår goda ärtcreme gjord på våra skånska gröna ärter. Ett gott tillbehör på påskbordet.
Ärtcreme med salta mandlar
till ca. 6-8 portioner:
6-8 st salladsblad (romanosallad)
400 g av Magnihills ekologiska skånska ärter KRAV
50 g mandlar
3 msk ekologisk olivolja
2 msk äppelcider vinäger
salt
Salta mandlar:
50 g mandlar
1 msk ekologisk olivolja
1/2-1 tsk salt
Skär salladsbladen i små bitar och lägg dem på ett fat. Tina upp de frysta ärterna genom att hälla kokande vatten över ärterna 1-2 ggr. Hacka mandlarna grovt och tillsätt därefter de övriga ingredienserna. Hacka till en grov puré.
Värm upp oljan i en stekpanna och rosta mandlarna tills de är spröda. Låt svalna och tillsätt salt. Hacka mandlarna grovt.
Fördela ärtcréme på salladsbladen och strö över de hackade mandlarna.