Menu
Nyheter

Våfflor med Magnihills bär

Våffeldagen är här! Och det allra bästa tillbehöret är så klart frysta bär. Prova Magnihills björnbär, hallon, jordgubbar eller blåbär som topping.

Bären får mogna klart på plantan och skördas när de är som allra bäst för att sedan direkt frysas in och transporteras till Magnihill.

Magnihill väljer bär från de områden där bären växer bäst och från de områden som har en hög kvalitet. Våra blåbär och lingon är vildväxande och plockas i de Norrländska skogarna medan vi importerar hallon, björnbär och jordgubbar från Serbien och Polen.

Genom infrysning stannar tiden och smak, lukt, konsistens och, inte minst, näringsvärde bevaras på ett överlägset sätt genom att råvaran fryses in i det ögonblick när den är som bäst.

Färskheten och kvaliteten hos en råvara avtar med tiden på grund av naturliga nedbrytningsprocesser. För icke-frysta produkter innebär det att kvaliteten försämras snabbt, ibland på bara några dagar.

Djupfrysning är ett effektivt sätt att bromsa denna nedbrytning. Vid infrysningen låses kvaliteten in och ”tiden stannar”. Du kan efter många månader plocka fram en produkt ur frysen och den håller samma höga kvalitet som i det ögonblick den frystes in.

I vårt sortiment har vi ett stort utbud av både ekologiska och konventionella bär, här finns vårt sortiment till Foodservice och här finns vårt sortiment till konsument.