Marinerade sockerbetor med stjärnanis

Ingredienser till 10 portioner:
0,7 kg Magnihill Sockerbeta strimlad Svensk KRAV
1,2,3 lag:
1 dl ättiksprit
2 dl socker – strösocker
3 dl vatten
3 st. stjärnanis

Tina sockerbetorna och låt dem rinna av på ett durkslag. Koka 1,2,3 lagen.
Lägg sockerbetorna och stjärnanisen i lagen.
Låt dra någon timma. Sila sedan lagen ifrån betorna.
Ta bort stjärnanisen. Servera som tillbehör eller i salladsbuffén.

Receptet är framtaget i stolt samarbete med Kurt Weid. Som grundare av det moderna kocklandslaget och med en karriär som domare i internationella matlagningstävlingar är Kurt Weid smått legendarisk inom svensk gastronomi. Kurt är också grundare till tävlingen SkolmatsGastro ”en tävling han startade för att höja statusen för landets fantastiska skolkockar”.

Foto: Charlotta Lingwall