Menu

Vegetarisk ekologisk pytt i panna

Vegetarisk pytt i panna. Pyttrotfrukter KRAV producerade av Magnihill
Laga en smakrik vegetarisk klimatsmart pytt i panna på bara några minuter! Magnihills pyttrotfrukter kan användas som bas till pytt i panna, tillsätt protein efter smak. Eller använd som vegetarisk pytt i panna, tillsätt örter/kryddor efter smak. Pyttrotfrukter fungerar även utmärkt som bas i soppor eller grytor. Magnihills ekologiska och KRAV-märkta klimatsmarta pyttrotfrukter innehåller svenska tärnade morötter, potatis, gulbetor och palsternackor. Alla rotfrukter är förvällda. 
10 portioner

3 kg pyttrotfrukter svenska KRAV (art.nr 33747)
400 g gul lök tärnad KRAV (art.nr 33723)
50 g persilja hackad EKO (art.nr 33901)
50 g smör
1 dl matolja
salt & svartpeppar

Gör så här

Tillaga pyttrotfrukterna direkt från frysen. Stek de frysta pyttrotfrukterna på medelhög värme i en blandning av olja och smör tills rotfrukterna är mjuka och har fått en fin färg. Rör om då och då. Tillsätt lök och stek den med pytten i några minuter. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt den hackade persiljan och rör runt.

Servering

Gott att servera med klassiska tillbehör som stekt ägg och marinerade ekologiska rödbetsklyftor (art.nr 33790) från Magnihill, se recept här.