Menu
Nyheter

Kvartalsrapport: Magnihill ökar 11 procent

Skånebaserade Magnihill, som specialiserat sig på förädling och infrysning av grönsaker och rotfrukter, säljer ekologiskt som aldrig förr. Magnihill är den största aktören på den ekologiska marknaden för frysta grönsaker och försäljningen har stigit för varje år och under första kvartalet 2011 så ökade företagets ekologiska försäljning med 11 procent. Det är storhushållskunderna som står för ökningen.

– Trenden är riktigt positiv och nu gäller det bara att vi kan klara av att få fram produkter i denna takten. Angenäma problem som vi tar med största allvar, säger Wiveca Almgren som är företagets vd.

Under lång tid har man på Magnihill kämpat för att öka intresset bland de svenska odlarna för att odla ekologiska grönsaker och nu har flera odlare hörsammat företagets önskemål.

– Vi har äntligen fått ihop ett bra gäng odlare och det känns som att det är ett större intresse för att odla ekologiskt. Det är dock alltid svårt att hitta ekologiska ärtodlare och det behöver vi fler, säger Wiveca Almgren.

Artikel hämtat ur Ekowebs nyhetsbrev v.20, 2011