Menu
Nyheter

Magnihill 55 år!

I år är det 55 år sedan fröet till Magnihill planterades. Sedan dess har vi grott, växt och utvecklats till det företag Magnihill är idag.

Historien om 2000-talets Magnihill började redan 1957 när 18-årige Lennart Pehrsson blev ägare till gården Magnihill. När han i augusti 1959 kunde bärga sin första potatisskörd var grunden till dagens Magnihill lagd.

Som tjugoåring (1992) kom dottern Wiveca, i dag VD, hem till Magnihill och började arbeta i företaget. Då började man på allvar satsa på ärtor och sedan dess har sortimentet ökat. Samtidigt tog produktionen av övriga grönsaker ordentlig fart.

– Vi har jobbat hårt med det ekologiska sortimentet under många år och det är verkligen något som vi tror på för framtiden, säger företagets vd och delägare Wiveca Almgren.

Läs gärna mer om Magnihills historia här.