Menu
Nyheter

Ekologiskt / Økologiske varer ökar i Danmark

Ekoweb rapporterar att ekologiskt ökar i offentlig sektor i Danmark.

I år har ekoförsäljningen hittills vuxit med 8 procent till offentlig sektor i Danmark. Utvecklingen på marknaden bedöms som stark och tillväxten under 2013 förväntas bli runt 15-20 procent och ännu mer under 2014.

Det är bland annat den danska regeringens mål om 60 procent ekologiskt inom offentlig sektor år 2020 som driver på försäljningen. Värdet på ekoförsäljningen inom den danska offentliga sektorn beräknas vara cirka 0,5 miljarder Skr under första halvåret 2013.

Frukt och grönt växer mest med 26 procent.

Rikke Thorøe Grønningsom som är samordnare för offentlig sektor hos Økologisk Landsförening säger:

Den största effekten och försäljningsökningen på ekologiskt når vi troligen först 2014.