Menu
Nyheter

Ät mer grönsaker…

…och mindre kött. Det är bra för både miljön och hälsan.

Ja så säger Livsmedelsverket i ett nytt pressmeddelande som Ni kan gå in och läsa här.

Köttets miljöpåverkan är stor och påverkar många områden där läget är kritiskt – klimatet, den biologiska mångfalden i världen och övergödningen. Köttkonsumtionen behöver därför minska. Det är slutsatsen av en ny rapport från Livsmedelsverket, som tagits fram av Sik, Institutet för Livsmedel och Bioteknik.

Rapporten är en sammanställning av aktuell kunskap om hur produktionen av olika sorters kött, mjölk, ost och ägg påverkar miljön i Sverige och andra länder. Utifrån rapporten har Livsmedelsverkets information om miljösmarta matval uppdaterats som Ni kan hitta här: Miljösmarta matval – tips från Livsmedelsverket

Vi på Magnihill gör vad vi kan för att minska negativ inverkan på vår miljö. Bl.a. genom att så långt det bara är möjligt välja närproducerade råvaror och producera och packa mycket själva i vår fabrik i Mörarp.