Menu
Magnihill

Magnihill gård – sedan 1957

Magnihills personal 1962

Historian om Magnihill började redan 1957 när 18-årige Lennart Pehrsson blev ägare till gården Magnihill. Köpesumman var 142 500 kronor och större delen av den var han skyldig banken. En ansenlig summa på den tiden och en ständig källa till oro och dålig nattsömn. Men Lennart bestämde sig för att se möjligheterna med verksamheten och tog över det utarrenderade jordbruket med fullt engagemang. När han i augusti 1959 kunde bärga sin första potatisskörd var grunden till dagens Magnihill lagd.

1962 brann gårdens potatislager ned till grunden, och Lennart började titta på nya möjligheter i grannskapet. Istället för att bygga ett nytt potatislager ersatte han det med en ny verksamhet genom att ta över ICA:s lokala skaleri och började själv skala sina produkter på Magnihill.

1974 byggdes den första frysanläggningen på gården. Där startade Lennart på allvar utvecklingen mot dagens Magnihill som producent av djupfrysta grönsaker.

Magnihills gård i Mörarp, Skåne, har förvandlats från ett traditionellt lantbruk till en specialist på förädlade grönsaker, bär och frukt till industrin, storhushåll och konsumenter. Idag är vi den enda privatägda producenten i Norden och har marknadens bredaste sortiment av ekologiska och KRAV-godkända frysta produkter från växtriket.

Läs mer om vår historia här.