Ang. vädjan till butikerna om att stötta svenska små matproducenter

Småskaliga livsmedelsföretag som är beroende av restauranger och hotell kämpar just nu för sin överlevnad. Se inlägget om vädjan från svenska små matproducenter här.

Dagens Industri har intervjuat Wiveca:

– Det är närmast tvärnit för många. Det som kan rädda oss är att vi kommer in i detaljhandelns hyllor och frysar men det går långsamt, säger Wiveca Almgren, vd på skånska familjeföretaget Magnihill.

Även Helsingbors Dagblad / Sydsvenskan intervjuar Wiveca och skriver om den tuffa tiden för svenska små matproducenter:

– Vi har produkter med hög kvalitet men också högre priser eftersom vi är småskaliga, ekologiska och har svensk arbetskraft och lagstiftning att rätta oss efter. Tyvärr har detaljhandelskedjorna i många år prioriterat sina egna varumärken eller utländska producenter eftersom lågt pris varit avgörande. Men i den situation vi befinner oss i nu vädjar vi om att de ska tänka om och hjälpa oss med att få ut våra varor i deras butiker, säger Wiveca Almgren, vd på familjeföretaget Magnihill utanför Helsingborg som säljer frysta bär och grönsaker till framför allt restauranger och storhushåll. 

Läs hela artikeln på di.se eller hd.se

#stöttasvenskasmåmatproducenter #svenskt #livsmedel #magnihill