Småskaliga livsmedelsföretag som är beroende av restauranger och hotell kämpar just nu för sin överlevnad. Se inlägget om vädjan från svenska små matproducenter här.
Dagens Industri har intervjuat Wiveca:
– Det är närmast tvärnit för många. Det som kan rädda oss är att vi kommer in i detaljhandelns hyllor och frysar men det går långsamt, säger Wiveca Almgren, vd på skånska familjeföretaget Magnihill.
Även Helsingbors Dagblad / Sydsvenskan intervjuar Wiveca och skriver om den tuffa tiden för svenska små matproducenter:
– Vi har produkter med hög kvalitet men också högre priser eftersom vi är småskaliga, ekologiska och har svensk arbetskraft och lagstiftning att rätta oss efter. Tyvärr har detaljhandelskedjorna i många år prioriterat sina egna varumärken eller utländska producenter eftersom lågt pris varit avgörande. Men i den situation vi befinner oss i nu vädjar vi om att de ska tänka om och hjälpa oss med att få ut våra varor i deras butiker, säger Wiveca Almgren, vd på familjeföretaget Magnihill utanför Helsingborg som säljer frysta bär och grönsaker till framför allt restauranger och storhushåll.
Läs hela artikeln på di.se eller hd.se
#stöttasvenskasmåmatproducenter #svenskt #livsmedel #magnihill