Menu
Magnihill / Nyheter

Helt enkelt EKO

Magnihill vill lyfta kampanjen EKO-september – Vi tänker ekologiskt! 
Magnihill satsade på ekologiskt redan 1994 och KRAV-certifierade hela anläggningen. Då var det inte många som trodde på att ekologiskt var framtidens mat. 

Idag är Magnihill stolt över att kunna erbjuda marknadens bredaste sortiment av ekologiska djupfrysta grönsaker, frukter och bär. Se hela Magnihills ekologiska sortiment till storkök / foodservice här eller vårt ekologiska butikssortiment här.

När du väljer ekologisk mat bidrar du till biologisk mångfald, friskt vatten, bördiga jordar, inga naturfrämmande kemiska bekämpningsmedel, extra god djurvälfärd och mat utan onödiga tillsatser som alltid lever upp till höga krav.

Ekologiskt och miljö står i centrum på Magnihill

Organisationen KRAV uppmärksammar Magnihill i sin kampanj ”ansvarsfulla frukter och grönsaker

Magnihills ekologiska produkter förses alltid med KRAV-märket och/eller EU-ekologiskt (EU-lövet). Märkningar som visar att råvaran är producerad på ekologisk grund med höga krav på djuromsorg, hälsa, socialt ansvar och klimatpåverkan.

En stor del av vår egen produktion i Sverige består av KRAV-odlade produkter som bland annat används som ingredienser i barnmat, färdigmat, drycker, puréer och såser.
Det ställer höga krav på kvalitet och miljö i alla led – från frö och odling till produktion, frys, pack och lagerhållning.

När jag tog över efter min pappa 1993 satsade vi på ekologiskt direkt, redan 1994 KRAV-certifierades hela anläggningen.

Wiveca Almgren, VD & ägare

En annan viktig tanke på Magnihill är att ingenting ska gå till spillo, t.ex. går vårt organiska avfall till jordförbättring på våra närliggande bönders åkrar. Läs mer om Magnihills miljöarbete här.

Läs mer om vinsterna med ekologisk och KRAV-märkt mat på heltenkelteko.se.