Menu
Magnihill / Nyheter

Earth day – vi har insett kraften & möjligheterna i det lilla…

På Magnihill har vi insett kraften och möjligheterna i det lilla… Den kraft som finns i ett litet frö är fascinerande. Det börjar gro, växa och utvecklas för att tillslut bryta sig upp genom jorden och långsamt förvandlas till en mogen grönsak. Klar att skördas, förädlas och levereras till våra kunder.
Vi tror på vardagens små mirakel.

Idag är det Earth Day och vi vill lyfta våra svenska odlare. Tack vare våra fantastiska utvalda odlare kan vi ha klimatsmarta svenska grönsaker tillgängliga i frysen året om.

Vi vill inspirera till att odla mer här i Sverige och vi tror att vi närmar oss en punkt då gästerna i restaurangen och konsumenten i butiken börjar värdera ursprung och kvalité – inte bara pris. Vi hoppas att inte minst krisen vi befinner oss i just nu får fler att förstå värdet av att vi ska kunna vara självförsörjande och producera mer mat i Sverige.

”Eftersom det mesta i vår bransch handlar om stora volymer och pris ser det tråkigt ut i frysdiskarna och produkterna är heller inte av toppkvalitet. Som en liten spelare kan vi vårda råvaran bättre men också producera mindre serier.”

Wiveca Almgren, vd & ägare Magnihill AB

Med full spårbarhet kan vi följa råvarans väg från frö till färdig fryst produkt. Färska råvaror är känsliga och kan lätt skadas vid långa transporter. Våra råvaror skördas när de är som bäst och fryses direkt efter skörd. Därmed bevarar vi allt det goda och nyttiga hela vägen hem till dig. Nu kan du ha färskfrysta grönsaker, frukt och bär hemma i frysen hela året.

”Vi tror att pandemin kan förstärka trenden mot nyttigare mat och eftersom hållbarheten är kort på ekologiska råvaror är djupfrysning en nyckel här. Det borde gynna oss!”

Wiveca Almgren, vd & ägare Magnihill AB

Läs gärna mer om vår kontraktsodling & produktion eller om vår miljöpolicy & vårt miljöarbete.