Menu
Nyheter / Storhushåll & Industri

Lund är vinnare i Ekomatsligan & Malmö är bästa klimateko kommun 2021

Årets vinnare i Ekomatsligan blev Lunds kommun som tog emot Ekomatsligans enda gulddiplom. Lund noterade hela 75 % ekologiska inköp vilket slår det nationella målet med 60% ekologisk konsumtion i offentlig sektor med råge.

Malmö stad vann Klimatekoligan 2021. Låga andelar CO2e i kombination med höga ekoinköp gav vinst. Klimatekopriset är instiftat av Matilda FoodTech, med syfta att öka de klimatsmarta inköpen i landets offentliga måltidsverksamheter.

– En viktig framgångsfaktor för Malmö har varit att laga riktigt god växtbaserad mat. För det krävs kunskap och inspiration hos alla duktiga kockar i våra verksamheter!

Gunilla Andersson, projektledare miljöförvältningen malmö stad

Årets Svekomatspris gick till Lunds kommun. Priset är instiftat av Ekologiska Lantbrukarna och går till den med högst andel svekologiska livsmedelsinköp. Lund hade 51 % svekologiska inköp 2020. Även Årets Spjutspets gick till Lund.

Läs & ladda ned Ekomatcentrums Marknadsrapport för 2021 här.

Magnihill har mycket svenskt och ekologiskt att erbjuda, se hela vårt svenska sortiment här eller vårt ekologiska sortiment här.