Menu
Nyheter

Glad andra advent

Inför julen hittar du många gröna produkter i vårt sortiment som passar bra på julbordet. Minska matsvinnet i jul och ta bara fram den mängd du behöver ur frysen. Som t.ex. våra lösfrysta granatäpplekärnor som är perfekta att använda i drinkar eller sallader. Vi har både konventionella och ekologiska som är KRAV-märkta.

Granatäpple är en gammal kulturväxt som användes redan i antikens Grekland.
Våra ekologiska granatäpplekärnor kommer från odlingar i Aydin, en region i västra Turkiet. Den sort vi valt ut heter Hijaz, som är en extra smakrik sort med vackert röda kärnor.

Granatäpplena skördas för hand och transporteras direkt till fabriken som ligger endast 30 km från odlingarna. I fabriken rensas och tvättas granatäpplena och sedan fryses kärnorna in och transporteras till oss på Magnihill.

Färska råvaror är känsliga och kan lätt skadas vid långa transporter. Våra råvaror skördas när de är som bäst och fryses direkt efter skörd. Därmed bevarar vi allt det goda och nyttiga hela vägen hem till dig. Bekvämare kan det inte bli.

Nu när julen närmar sig vill informera vad som gäller inför beställningar och utleveranser av varor mellan jul och nyår samt i början av det nya året. Som vanligt gäller det att planera dina inköp noga under helgerna då vårt transportbolag inte kan lagerhålla frysvaror över helger.

Här finns mer information: https://www.magnihill.se/jul