God fortsättning! ✨ Hoppas ni alla haft en fin julhelg. Vi tipsar om ett av våra nya recept av Louise Bondebjer – nämligen rostad skivad ekologisk svensk potatis (Nyhet! Lanseras februari 2024) med sauterad brysselkål, örtolja och hyvlad parmesanost.
10 portioner:
ca 1,5 kg Magnihill potatis skivad svensk KRAV (art.nr 33802) – lanseras februari 2024
4 msk olja med neutral smak
ca 20 g Magnihill vitlök hackad EKO (art.nr 33904) eller 4 st vitlöksklyftor, finhackade
600 gram Magnihill brysselkål (art.nr 32005)
Örtolja
2 -3 krukor färsk basilika
3 dl mild olja
ca 15 g Magnihill vitlök hackad EKO (art.nr 33904) eller 3 st vitlöksklyftor, finhackade
0,5 st citron, finrivet skal
1,5 tsk salt
Topping: grovhackade valnötter (kan uteslutas)
Gör så här:
Sätt ugnen på 185°C varmluftsugn.
Ringla oljan i en ugnsfast form, lägg på den frysta skivade potatisen. Rosta i ugn i ca 45 minuter tills den får lite fin färg.
Hetta upp en stekpanna med olja och hackad vitlök, låt fräsa några minuter.
Tillsätt fryst brysselkål och låt stekas i ca 15 minuter tills genomvarma.
Under tiden mixa örtoljan: Mixa basilikablad, olja, vitlök, citronskal och salt i en mixer och mixa slät, smaka av.
Servera den varma sauterade potatisen på ett fat som toppats med varm brysselkål, ringlad örtolja och hyvlad parmesan.
Länk till receptet: https://magnihill.se/recept/varmratter/potatisskivor-med-sauterad-brysselkal-ortolja-och-hyvlad-parmesan