Menu
Nyheter / Recept / Storhushåll & Industri

Vi bidrar med morötter till morotskaka i samarbete med Klimatavtal Helsingborg

Morotskakans dag i samarbete med Klimatavtal Helsingborg.

I samarbete med Klimatavtal Helsingborg har vi bidragit med morötter till morotskakans dag (3 februari 2024) till Matomsorg HelsingborgMatomsorg Helsingborg arbetar för att kosten och måltiderna ska vara en del av en god omsorg för sina kunder inom vård- och omsorgsförvaltningen i Helsingborgs stad.

Alla fyra tillagningskök inom #matomsorghelsingborg har i dagarna rivit, bakat, skurit, spritsat glasyr så det gått vilt till!

Kakorna serverades som dessert eller till eftermiddagsfikat.

Recept på morotskaka i långpanna

Innehåll ca 40 bitar
4 ägg
4 dl strösocker
4 dl vetemjöl – (240 g)
1 tsk kanel- mald
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
200 g smör- smält
350 g morötter- fint rivna

Glasyr

125 g smör- rumsvarmt
1 dl färskost- naturell
3 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker

Gör så här

Sätt ugnen på 200°C. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda alla torra ingredienser och rör ner dem i äggblandningen tillsammans med smör och rivna morötter. Blanda allt. Bred ut smeten i en långpanna, 20×30 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan mitt i ugnen i 25-40 min. Låt kakan kallna.

Glasyr: Vispa smör och färskost med elvisp. Tillsätt först lite av florsockret och fortsätt vispa tills det blir vitt och fluffigt. Tillsätt resten av florsockret samt vaniljsockret och vispa ytterligare ca 1 minut. Bred glasyren över kakan. Kyl och skär kakan i rutor.

Smaklig spis!

Recept från Allt om Mat: https://alltommat.expressen.se/recept/morotskaka-i-langpanna/