Medan vissa grönsaker och frukter tappar smak och konsistens i frysen, reagerar andra precis tvärt om. Här är sju grönsaker och bär som faktiskt blir nyttigare i minusgrader.
Enligt en undersökning gjord av Institutet för matforskning i Storbritannien bevarar frysta grönsaker och bär mer näringsämnen än färska. Det beror på att de plockas färska och frys ner direkt, medan de färska kan ligga längre i matbutiken innan du köper dem. Bönor kan exempelvis ha tappat upp till 45 procent av sina näringsämnen innan de hamnar på din tallrik. Broccoli och blomkål tappar 25 procent och ärtor 15 procent. En del bär och grönsaker gör sig dessutom ännu bättre i fryst form än färsk.
Exempel på grönsaker & bär som gör sig bättre i fryst form än färskt:
Majs
Blåbär
Broccoli
Morötter
Ärtor
Hallon
Spenat
Läs mer om vad som bevaras i de olika grönsakerna och bären i artikeln här. (Källa Msn Livsstil)
Foto: Charlotta Lingwall