Menu
Konsument / Nyheter

Nytt ekologiskt butikssortiment

Ekologiska granatäpplekärnor Magnihills gård har med varsamhet och omtanke förädlat grönsaker och bär sedan Wivecas far, Lennart Pehrsson, köpte gården 1957.

I nära samarbete med våra odlare tar vi fram produkter och förädlar dem så att du ska kunna njuta av ekologiska produkter med hög kvalité.
Samarbetet med våra odlare har resulterat i ett nytt ekologiskt butikssortiment.

Första produkten vi lanserar är ekologiska granatäpplekärnor.

100 % EKOLOGISKA GRANATÄPPLEKÄRNOR – skördade när de är som bäst.

Granatäpple är en gammal nyttoväxt/nyttig planta som användes redan i antikens Grekland. Den är naturligt rik på C-vitamin, folsyra och antioxidanter.

Våra ekologiska granatäpplekärnor kommer från odlingar/marker i Aydin, en region i västra Turkiet. Den sort vi valt ut heter Hijaz, som är en extra smakrik sort med vackert/flotte röda kärnor.

Granatäpplena skördas/höstes för hand och transporteras direkt till fabriken som ligger endast 30 km från odlingarna. I fabriken rensas och tvättas/vaskes granatäpplena och sedan fryses kärnorna in och transporteras till oss på Magnihill. granatapple_rund

Färska råvaror är känsliga/fölsomme och kan lätt skadas vid långa transporter. Våra råvaror skördas när de är som bäst och fryses direkt efter skörd/höst. Därmed bevarar vi allt det goda och nyttiga hela vägen hem till dig. Nu kan du ha färskfrysta, rensade grönsaker, frukt och bär hemma i frysen hela året.
Bekvämare kan det inte bli.

Läs mer om varför Magnihill tycker du ska välja ekologiskt här och vad fördelarna med djupfryst är här.