Helsingborgs Dagblad skriver om att i snitt en tredjedel av alla livsmedel som Helsingborgs stad köpte in förra året är ekologiska. Det betyder ett rejält kliv uppåt bland Sveriges kommuner. Bäst på ekologiskt är Lund, Borlänge och Vellinge. Hittills har Helsingborg inte ens varit med på listan eftersom man inte nått det svenska snittet.
Helsingborg har gått från 18 procent till 33 procent på ett år. Ekoboom i Helsingborg! Mycket goda nyheter tycker vi på Magnihill och hoppas att trenden håller i sig.
Andelen ekologisk mat skiljer sig mellan stadens förvaltningar. De två största, skola och fritid och vård och omsorg, klarar att servera runt en tredjedel ekologiskt medan de mindre förvaltningarna pinnat på bättre. Bäst är miljöförvaltningen med 96 procent ekologiskt. Men det finns förskolor och vårdboenden som kommit längre också. Både Hamiltons förskola och Dalhem västra serverar mat som är övervägande ekologisk.
Läs mer om ekomaten/skolmaten i artiklarna här och här.
Källa: Helsingborgs Dagblad