Menu
Konsument / Nyheter / Storhushåll & Industri

Ekologisk svensk Palsternacka

Palsternacka är en mycket gammal kulturväxt, som så många andra rotfrukter är den en ört. Den kom till Nordeuropa under 1500-talet som läkeört och sedan som foder- och köksväxt. Innan vi börjat odla sockerbetor i Sverige var palsternackan ett viktigt sötningsmedel.  

Palsternackan har en söt och kryddig smak, den passar alldeles utmärkt i soppor och grytor p g a sin karaktäristiska smak. Palsternackan är också mycket god att ugnssteka eller woka tillsammans med andra rotfrukter – därför finns den svenska palsternackan återkommande i flera av våra grönsaksblandningar.

Tillagning:

Koka Magnihills ekologiska tärnade palsternacka i lättsaltat vatten med lite citron eller stek hastigt med smör och persilja.

Palsternackan är extra god tillsammans med smör, citron, vitlök, persilja, rosmarin, timjan, dragon, paprika och pepparrot.

Odling:

Vår ekologiska svenska palsternacka odlas av Magnihills utvalda odlare. Palsternackorna skördas och transporteras till fabriken i Skåne där vi tvättar, skalar, snittar och kokar. Med full spårbarhet kan vi följa råvarans väg från frö till färdig fryst produkt.

Tiden stannar i frysen.

Färska råvaror är känsliga och kan lätt skadas vid transporter. Våra råvaror mognar klart i jorden och skördas när de är som bäst och fryses direkt efter skörd. Djupfrysning är den mest skonsamma metoden för att förlänga hållbarheten. Med djupfrysning bevaras smak, lukt, konsistens och näringsämnen. Vid infrysningen låses kvaliteten in och ”tiden stannar” i frysen.

Från Sverige märkningen

Magnihills ekologiska tärnade palsternacka är en av våra första produkter att få Från Sverige -märkningen. Finns att köpa hos Mathem, Menigo och Martin & Servera.