Menu
Konsument / Recept / Storhushåll & Industri

Säsong för pumpa! Recept på halloween-, pumpa & morotssoppa

Snart är det Halloween och högsäsong för pumpa! Använd Magnihills ekologiska KRAV-märkta tärnade pumpa (sort: Sweet Chest) till pumpasoppa eller ugnsrosta och servera som tillbehör till kött och fisk. Går även bra att fräsa på i stekpanna, pumpan är god och färgstark i sallad, blanda den gärna tillsammans med sojabönskärnor. Krydda med exempelvis salt, peppar och lite pressad citron.

Här kommer ett recept på god och färgglad orientalisk pumpa & morotssoppa gjord på Magnihills tärnade pumpa och tärnade morötter. Passar perfekt till Halloween!

Mer information om vår ekologiska pumpa hittar ni på Dabas, klicka här.


INGREDIENSER TILL 10-12 PORTIONER:

1000 g Magnihill ekologisk pumpa tärnad, art.nr: 33797
1000 g Magnihill ekologisk morot tärnad, art.nr: 33704
6 klyftor vitlök
300 g rödlök
6 msk färskriven ingefära
6 tsk mald spiskummin
3 liter grönsaksbuljong
2 lime
4 tsk havssalt
nymald peppar
lite riven muskotnöt

Dekoration:

200 g pumpakärnor (rostade och lättsaltade)
Magnihill purjolök, art.nr: 33716
Ev. lite vispgrädde på toppen

GÖR SÅ HÄR:

Sätt ugnen på 200°C. Pensla en braspanna med olivolja. Lägg rödlök i ena sidan av braspannan och blanda den med spiskummin. Lägg pumpa och morötter i den andra sidan och lägg hela vitlöksklyftor ovanpå. Sätt braspannan i ugnen i ca 30 minuter. Rör efterhand, så pumpan och morötterna inte blir brända.

Häll sedan de ugnstekta grönsakerna i en gryta och tillsätt ingefära samt riven muskotnöt. Sätt spisen på låg värme och häll på grönsaksbuljong . Värm upp soppan och låt den svalna lite. Mixa soppan direkt i grytan med en stavmixer. Smaka av med limesaft och tillsätt eventuellt mer spiskummin, salt och peppar.

Rosta pumpakärnorna med havssalt på en het och torr stekpanna tills de hoppar.
Häll soppan i tallrik, dekorera med vispgrädde, purjolök och rostade pumpakärnor.

Smaklig spis!