Menu
Nyheter / Storhushåll & Industri

I dag hyllar vi offentliga måltider!

Vi vill gärna lyfta alla fantastiska offentliga måltider vi har i Sverige! I dag den 21 oktober firas Offentliga måltidens dag runt om i landet. En dag då offentliga måltidsverksamheter visar upp och hyllar sin verksamhet på olika kreativa sätt.

Idag, liksom alla andra vardagar, serveras tre miljoner måltider i skola, vård och omsorg. Den reform som infördes för över 70 år sedan, att alla elever kostnadsfritt erbjuds lunch i skolan, är fortfarande unik i ett globalt perspektiv.

Genom att använda mer genomtänkta och hållbara råvaror i köket på ett kreativt sätt – både svenska, ekologiska och i säsong – så bidrar du till att spara på både pengar och jordens resurser.

Receptsamling

Magnihill vill inspirera till ett enkelt, prisvärt och smakrikt sätt till att använda djupfrysta grönsaker, frukt, kryddor och bär i matlagningen utan att kompromissa med kvalitén. Vi tycker att det ska vara enkelt att laga näringsrik, inspirerande och god mat. Därför har vi samlat recept till Storkök och Foodservice i en receptsamling som ni finner digitalt på vår hemsida: https://magnihill.se/recept/  

Svenskt + ekologiskt = svelogiskt

Förutom gröna svenska ekologiska ärter har Magnihill mycket ekologiskt och svenskt att välja på. Härliga klimatsmarta produkter som kålrötter, morötter, jordärtskockor, rödbetor, sockerbetor, polkabeta och palsternackor. Vi har dessutom ett brett sortiment av härliga och färgglada grönsaksblandningar.

Ni hittar vårt Från Sverige-märkta 100% svenska sortiment hittar här: https://magnihill.se/sortiment/svenskt-sortiment/

Hela vårt sortiment finns här: https://magnihill.se/storhushall/ 

Läs mer om Offentliga måltidens dag på MATtanken: https://www.mattanken.se/omd