Menu
Konsument / Nyheter / Storhushåll & Industri

Från Sverige-veckorna: viktigt att värna om den svenska matproduktionen

Nära, äkta & inspirerande

Magnihills kärnvärden är nära, äkta och inspirerande. Vi vill inspirera till att odla mer här i Sverige och idag värderar restauranggästerna och konsumenterna ursprung och kvalitet. Med Från Sverige-märkningen blir det tydligt både för konsumenter, storkök och vid offentliga upphandlingar att produkterna är odlade, förädlade, packade och kontrollerade i Sverige.

Viktigt att värna om den svenska matproduktionen

Magnihill värnar om den svenska produktionen och vårt mål är att öka antalet svenska artiklar så att vi kan få fler närodlade produkter på tallriken. Nu gäller det för oss att förmedla hur viktigt denna resa är så att våra odlare känner framtidstro och vågar satsa på det svenska jordbruket. Lika viktigt är det att förmedla till konsumenter och storkök att vi ska ställa krav hos grossisterna, att grossisterna måste erbjuda svenska produkter och att vi är villiga att betala vad det kostar. 

Vad finns det för produkter i Från Sverige-sortimentet?

Våra svenska produkter består av ärter, rotfrukter och bär. I det Från Sverige–märkta sortimentet har vi flera härliga grönsaksblandningar. Vi har lanserat två unika nyheter som är märkta med Från Sverige och KRAV. Den ena är Pyttrotfrukter som innehåller tärnad potatis, morot, palsternacka och gulbeta. Perfekt att göra en vegetarisk pyttipanna på eller att använda som bas till en mer traditionell pyttipanna. Vi har också lanserat wokgrönsaker som innehåller morot, polkabeta, sockerbeta och palsternacka. Våra wokgrönsaker serveras med fördel med lite smak av mynta, goda att servera som tillbehör till exempelvis kyckling, färsbiffar och lammrätter. Wokgrönsakerna är också perfekta att göra klimatsmarta rotfruktsbiffar av — recept finns i vår receptsamling.