Menu
Magnihill / Nyheter

Sådden är i full gång

Sådd av morötter Magnihill

En stabil svensk livsmedelsproduktion är viktig för Sveriges självförsörjning och för vår krisberedskap. Det är viktigare än någonsin att välja svensk mat och dryck, så att vi kan välja svenskproducerat även imorgon. ???? 

Alla måste jobba för att öka förståelsen för hur viktigt det är med svensk matproduktion. Det handlar inte bara om själva maten utan också om arbetskraften och kunskapen i odlingen som vi inte får förlora.

Vi väljer att märka våra produkter med Från Sverige- märket för att det gör det enkelt för konsumenter likväl som storkök att välja svensk producerad mat. Då kan du vara säker på att varan du köper är odlad eller född i Sverige och att den dessutom är förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. ???? 

Varje år odlas, skördas och produceras flera tusen ton ärter och rotfrukter på Magnihill. Svenska ekologiska och konventionella kålrötter, morötter, rödbetor, jordärtskockor, palsternackor, potatis, sockerbetor och gulbetor. Råvarorna har getts de bästa förutsättningarna för att motsvara våra kunders behov och önskemål. För att detta ska vara möjligt, väljer vi att vara med i processen redan från början. Allt börjar med ett litet frö…