Menu
Nyheter / Recept

Pannacottapaj med passionsfrukt och mangospegel (lowcarb)

Detta recept är i samarbete med Åse Falkman Fredriksson. Åse arbetar som kostrådgivare, matskribent, receptkreatör och är även författare till flertalet kokböcker.
Ni hittar hennes hemsida som är välfylld med recept här: www.56kilo.se

Ingredienser

3,5 dl mandelmjöl
30–40 gram smör
1 msk ljust pulveriserat psyllium (Lindroos)
1,5 msk sötning (Nick’s)
1 krm salt
2 äggulor
2 msk grädde

Fyllningen
5 dl vispgrädde
1 vaniljstång
1/2 dl sötning (Nick’s)
3 gelatinblad
5 st passionsfrukter
250 g jordgubbar, avsnoppade och i mindre bitar

Mangospegel
300 g Magnihill mango i bit (art.nr 34008 konventionell, 828529 KRAV, 828525 EKO, 828725 konventionel)
1 dl sötning (Nick’s)
3 gelatinblad
1/2–1 citron, saften

Gör så här

Sätt ugnen på 175°C. I en matberedare med knivar, blanda mandelmjöl med smör och lägg sedan i övriga ingredienser och kör tills du fått en deg. Tryck ut i smord pajform, gärna en med löstagbar botten.
Grädda pajskalet i 10 minuter. Låt sedan svalna.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
Koka upp grädden med innanmätet från en vaniljstång, låt även hela stången koka med.
Ta kastrullen från plattan och ta upp stången, lös gelatinbladen i grädden.
Gröp ur passionsfrukterna och rör ner sötning och passionsfrukterna i den avsvalnade grädden. Fyll skalet med gräddblandningen och ställ kallt i 4 timmar.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
Värm fryst mango i en kastrull, vispa ner sötning, citronsaft och urkramade gelatinblad.
Fördela mangopurén ovanpå pajen och garnera med hälften av jordgubbarna.
Ställ kallt i 2 timmar och garnera sedan med resterande jordgubbar.

Foto: Åse Falkman Fredrikson, recept & foto är publicerat med tillstånd av Åse Falkman Fredrikson.