Menu
Magnihill / Nyheter

Morotsskörd

Ärtskörden är över och nu är det rotfruktssäsong! Just nu skördar vi och tar upp morötter för fullt. Den här veckan producerar vi nyskördade morötter från Välinge i Skåne. Morötterna skördas när de är som bäst och fryses ned för att bevara näringsämnen, vitaminer och inte minst för  att behålla den goda smaken.

Morot är en gammal kulturväxt som odlats i Europa i mer än 2000 år. Morötter innehåller ett ämne som heter betakaroten (karotin) som i kroppen omvandlas till vitamin A. Vitamin A är bra för synen men även viktig för håret, naglarna och huden. Morötter är vanligtvis orange men det finns även gula, lila, röda och vita morötter.

I vårt sortiment har vi både gula och orange ekologiska och konventionella morötter. Morot finns också i de flesta av våra smakrika färgglada blandningar. Alla våra morötter är Från Sverige-märkta.

Mer svensk mat på tallriken

Vi värnar om den svenska matproduktionen och vårt mål är att öka antalet svenska artiklar så att vi kan få fler närodlade produkter på tallriken. Vi vill inspirera till att odla nya sorter och utveckla odlingen i Sverige.

Våra 100% svenska produkter är märkta med Från Sverige-märket. Med Från Sverige-märkningen blir det tydligt att produkterna är odlade, förädlade, packade och kontrollerade i Sverige. Här kan ni se hela vårt svenska sortiment som är Från Sverige-märkt.